Byla per 109 dienas

Ruošdamasis interviu vienai televizijai pasidomėjau, kiek gi vidutiniškai apylinkės teismuose trunka baudžiamosios bylos nagrinėjimas. Kalbantieji apie bylų vilkinimą turbūt bus šokiruoti- 109 dienas (NTA duomenys).

Namanau, kad EU atsiras daug dar kitų valstybių su tokiais trumpais baudžiamųjų bylų nagrinėjimo terminais. Čia nebeprisiminsim ir kai kurių bankininnkų vien ekstradicijos proceso trukmės.

1 thought on “Byla per 109 dienas

  1. Vladas Maželis

    JAV paprastai baudžiamosios bylos vyksta iš eilės kol baigiamos. Smulkios bylelės gali trukti po 5 minutes, ir teisėjas pravaro po kokias 15-30 tokių bylelių per pusdienį, stambesnes trunka visą dieną, savaitę ar net kelias savaites, bet normaliai jos vyksta tol kol baigiamos. Sirgti Amerikoje bent kol nesi pensijoje nepriimta, tai ligotų proceso dalyvių retai pasitaiko. Aišku, retkarčiais bylą tenka atidėti, bet tik retkarčiais. Šiaip jau visiems duodama pakankamai laiko pasiruošti – kartais metus, dvejus ir net ilgiau, bet kai pasiruošėte, ponai, tai malonėkite dalyvauti, neveluoti ir nesirginėti, jeigu vertinate savo kailį ir savo karjerą.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.