Gudobelių ekstraktas vairuojant? Gerkite drąsiai.

gudobeliu-ekstraktas-25-newŽiniasklaida pranešė, kad Seimo narė prarado teises vairuoti transporto priemonę po to, kai įkliuvo vairuojant apsvaigusi nuo gudobelių ekstrakto. Turbūt sutapimas, o gal ir mada tokia, bet ir mano žinioje yra administracinių bylų, kuriose neblaivūs už vairo sulaikyti vairuotojai aiškinasi tuo, kad dėl vienokio ar kitokio streso buvo vartoję šios tinktūros.

Nagrinėjant savąją administracinę bylą teko giliau pasidomėti šiuo vaistu ir kaip tam tikras jų ekspertas turėčiau pasakyti, kad toks neblaivumo pateisinimas atrodo mažai tikėtinas. Standartinis gudobelių ekstrakto buteliukas yra 25 ml talpos, jame yra 55% etilo, arba apie 14 ml gryno alkoholio. Tam, kad alkoholio koncentracija kraujyje viršytų leistiną 0,4‰ koncentraciją, vidutinio amžiaus ir vidutinio sudėjimo vyras turėtų, tarkim žiūrėdamas mėgiamos krepšinio komandos varžybas, išgerti 6 šio vaisto buteliukus, o moteris- 4 buteliukus.

Norėčiau pamatyti žmogų, tokiais kiekiais vartojantį gudobelių ekstraktą.

Kiek konkrečiai buteliukų šios puikaus gėrimo prieš sėdant už vairo leistina išgerti Jums, galite pasitikrinti šios skaičiuoklės pagalba. Rezultatuose kablelį perkelti per vieną skaitmenį į dešinę, nes skaičiuoklėje jis pateikiamas ne promilėmis, o procentais.

PERSPĖJIMAS! Tai kas čia parašyta yra publicistinis rašinys, o ne medicininė ar teisinė rekomendacija. Prieš vartojant vaistus, ir sėsdami už vairo, dėl galimo poveikio ir dozių pasitarkite su teisininku, gydytoju ar vaistininku, Rekomenduojama vienkartinė gudobelių ekstrakto dozė turi 0,2 g alkoholio.

9 thoughts on “Gudobelių ekstraktas vairuojant? Gerkite drąsiai.

  1. etcetera

    Gerkite drąsiai? Tai norite pasakyti, kad nenuteisit dėl gudobelių ekstrakto? O kaip bus su Bittner balzamu, Pertusinu, Trejom devyneriom?…Ar galim?
    Patyręs teisėjas, taikantis teismų praktiką, motyvuojamąją dalį šiuo atveju turėjo surašyti taip, kad joje atsispindėtų, jog Seimo narė tiesiog per anksti papūtė. Nes tikrai yra atvejų, kai žmonės nei šio nei to, užkliūva dėl kefyro, giros, burnos skalavimo skysčio….
    O gal tokiais atvejais reikėtų nesutikti su alkotesterio parodymu, o važiuoti priduoti kraujo mėginį?
    Na, bet , nejaugi tokia graži ir trapi moteris, kaip  Margevičienė panaši į piktnaudžiaujančią alkoholiu? Tą teismas irgi turėtų įvertinti…O po Seimą slankioja tiek įtartinų raudonveidžių ir priiminėja įstatymus, t.y. sėdi už valstybės vairo ir jų niekas nebaudžia…Nu jo, – nepagautas, ne vagis …ar kaip ten jūs teisininkai vadinat kažkokia prezumpcija :D
     

    Reply
    1. A.Cininas Post author

      Šį straipsnelį rašiau atsiribojęs nuo kokios nors konkrečios bylos. Mane daugiau domino šios tinktūros vartojimo versijos  fenomenas tarp neblaivių vairuotojų apskritai.  Taip sutapo, kad šiandien taip pat nagrinėjau bylą, kuroje vairuotojas, pripūtęs 1.7 promilės, sakė, kad gėrė to mūsų vaisto.

      Reply
      1. etcetera

        Hm,… O tai gal čia ne versija, o rimti faktai? Kas tą patikrino? Gal būt gudobelės veikliosios m-gos, sąveikoje su spiritu, duoda ypatingą junginį, kur keli lašai paklaidina alkotesterį? Ar kas atliko eksperimentą? Bet jeigu vyksta tokie negeri dalykai su šita tinktūra, kad net parklupdo seimūnus, gal būt reikėtų ją uždrausti?
        P.S. Gerbiamas Seimo narį, v.Juozapaiti, (žinau, kad užeinat į šitą blogą) inicijuokite gudobelės ekstrakto veikimo klinikinį tyrimą, ir rekalui esant, pasiūlykite jį išimti iš gamybos. O teisėjas, specialiai provokuoja juos gerti, kad netruktų teismams darbo. Įstatymų leidime turime sąžiningai dalyvauti visi piliečiai.

        Reply
  2. Marius

    Juokingiausia, kad esu matęs dar didesniais kiekiais vartojančių. :D Ir kasdien. Alkoholikai visada randa pasiteisinimų. Net save apgaudinėja širdies lašais. Vaistai gi, ne koks alkoholis, aha.

    Reply
      1. Marius

        O tai apie ką aš čia ? Atrodo apie tą patį rašiau. Tam tikras kontingentas ne gydymosi tikslais juos vartoja, o savo alkoholizmą slėpdami. Ir geria nevaikiškais kiekiais. Ne po 6 ir ne po 4. Ir kasdien. Btw ir tinktūrą nuo ekstrakto skiriu. Per vaistų technologiją išmokau.

        Reply
  3. etcetera

    Rp.: extr.Crataegi 25,0
    D.t.d. po 20-30 lašų, 3k. dienoje, 30 d. iš eilės, atskiedus vandeniu, per os.

    Reply
  4. h

    Sitas sudas is tikro veikia nu nafik , isgerkit pabandykit buteliuka visa iskart ir pamatysit.neadekvatus zmogus tampa iskart.sunkesniem smonem reikis 2. as sita nesamone uzdrausciau vaistinese prekiaut. Sitas sudas skatina taipogi priklausomybe jei jo perdozuoji.cia yra pigi priemone torcintis

    Reply
  5. sveik.eu

    Ha, geras. Juokinga.. Kokiais tik būdais bando išsisukti. Natūralūs preparatai tikrai neturi galios apsvaiginti, na, nebent tik pagydyti ir praturtinti organizmą geromis medžiagomis. :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.